Stiati ca

Cu o lungime totala de aproximativ 2.850 de kilometri, Dunarea este al doilea fluviu ca lungime din Europa (dupa Volga, Rusia, 3.690 km) si al 29-lea din lume? Avand in vedere ca Volga strabate doar Rusia, tara nemembra UE, Dunarea este cel mai lung fluviu din Uniunea Europeana.

Bucurestiul este a 6 capitala din UE ca marime.

Cel mai vechi asezamant religios din Bucuresti este Biserica Domneasca? Cea mai veche biserica din Bucuresti, situata pe Lipscani in “Centrul Vechi” (fost Curtea Veche) a fost construita de domnitorul Mircea Ciobanul in timpul primei sale domnii (1545-1554) si se pastreaza si azi in forma originala.

Ciocolata este recunoscuta pentru calitatile benefice sanatatii pe care le are? Astfel, este demonstrat ca, mancata in cantitati moderate, ciocolata reduce presiunea arteriala si numarul de radicali liberi dar ajuta si la imunatatirea nivelui de serotonina din creier (serotonina este hormonul fericirii)

Exista o ramura a psihologiei care se numeste psihologia porumbelului.

Dintre toate animalele domesticite, porumbelul voiajor are cel mai bun simt al orientarii. El poate reagasi locul de unde a plecat chiar si de la 2000 km!

1% din totalul testamentelor din SUA au ca principal mostenitor un caine!

2 comentarii (+add yours?)

  1. RaLuuu~
    nov. 21, 2010 @ 15:18:23

    ultima e penala =)) cum sa iti dai toata mostenirea cainelui?:)) lol=))

    Răspunde

  2. aryafantasy
    dec. 12, 2010 @ 00:32:47

    Imi place rubrica asta la nebunie 😛

    Răspunde

Lasă un comentariu