Muzica pentru toti

Trupa Taxi s-a infiintat pe data de 13 martie 1999, la initiativa lui Dan si a lui Adrian, care la vremea aceea cantau intr-o fomatie numita „Altceva”.

Baietii n-au pierdut timpul si in aceeasi luna au lansat piesa „N-ajung la ele”. Din pacate piesa n-a prins. Dar ei nu s-au dat batuti si au revenit cu „Criogenia salveaza Romania” despre care nici nu trebuie sa mai spunem ceva.

Ca o confirmare a succesului lor a venit nominalizarea la Festivalul National de Muzica Usoara „Mamaia”, 1999.

In noiembrie 1999, trupa Taxi a lansat albumul de debut, „Jumătate de album” şi primul videoclip la piesa „Criogenia salvează România”, iar in februarie 2000,  a reprezentat România la concursul Eurovision cu melodia „Luna” („The Moon”), unde s-au clasat pe locul 17.

În luna martie 2000, au fost lansate piesele „Doi zero zero zero” şi „Jumătatea mea”, ce au sporit notorietatea grupului. Acestea au fost disponibile pe albumul „Trag un claxon”, apărut pe 21 iulie 2000. O dată cu acesta, apare şi cel de-al doilea videoclip la piesa ce dă numele albumului.
Următorul material a fost „Comunitaru”, care s-a bucurat de aprecierea fanilor.

În anul 2001, a apărut cel de-al patrulea album, intitulat „Americanofonia” după care a urmat „De cursă lungă”(2002) şi „C.”apărut în iunie 2003.

În timpul campaniei electorale din 2004, Taxi lansează „Politica”, un material satiric ce conţine piesele „Aici Sunt Banii Dumneavoastră”, „Noi cu cine votăm”, „Domnule Fost” sau „Situaţia Din Ţară”.

Albumul „Romantica” (2007) este al optulea album de la înfiinţarea trupei , iar pentru videoclipul „Dragostea ca o pereche de pantofi” (una dintre melodiile de pe album) designerul Mihai Albu a creat special o pereche de pantofi unicat, care apar şi pe coperta albumului. Materialul conţine 12 piese în binecunoscutul stil al trupei (printre care hit-urile „Te caut în toate femeile”, „Stelele care cad” şi „Dragostea ca o pereche de pantofi”).

Din 2009 încoace, Taxi a lansat piese precum „Probleme de memorie”, „Adrenalina”, „Niste raspunsuri”, „E criza” şi „Citez din Tupac” .

taxi

Dan spune despre el:” M-am nascut in Bucuresti pe 7 martie 1965. Teoretic, sunt inginer mecanic; practic sunt solist la Taxi, fac cantecele si scriu textulete. In ciuda diverselor evenimente, ador – in continuare – femeile si universul lor. Cu toate astea, nu pot iubi doua sau mai multe femei simultan. In concluzie, sunt limitat.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: