Scriitorul numarului

Marc Levy


Marc Levy este un scriitor originar din Franta (06 octombrie 1961 in Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine), care a devenit cunoscut in urma  primului sau roman “Si daca e adevarat?”, scris in anul 1998,  pornind de la o poveste scornita pentru fiul sau, si incurajat de sora lui trimite manuscrisul  la Editions Robert Laffo , care accepta in 1999 sa ii publice manuscrisul.

Chiar daca nu a cochetat de la inceput cu arta scrisului, ci  impreuna cu doi prieteni infinteaza o firma de constuctii, care mai apoi evoluand se transforma in prestigioasa Societate Eurythmic-Cloiselec, realizand aproximativ 500 de sedii de firme printre care Coca-Cola, Norton, L’Express, a reusit sa scrie primul sau roman la care a contribuit si experienta asta in urma voluntariatului la Crucea Rosie.

Succesul romanului este cu adevarat remarcabil intrucat a beneficiat si de o ecranizare in regia lui Steven Spielberg. Conform publicației Livres Hebdo, in Franta cartea s-a vandut in peste 3.500.000 de exemplare (cea mai vanduta carte a anului 2000), iar in intreaga lume in 10 milioane de exemplare fiind tradusa in 36 de limbi.

In ziua cand romanul “Si daca e adevarat?” apare pe piata, Marc Levy demisioneaza din cabinetul sau de arhitectura, si se muta definitiv la Londra unde se dedica, pana in prezent, scrisului.

“Unde esti?”, este al doilea roman aparut in noiembrie 2001 , care impreuna cu romanul “ Sapte zile pentru o eternitate” (dupa titlul original Sept jours pour une eternite – februarie 2003) se afla in topul celor mai vandute carti, traduse in intreaga lume.

Marc Levy realizeaza si un scurt metraj pentru Amnesty Innternational, continuand insa sa publice romane: in 2004 romanul “In alta viata” , in 2005 romanul “Te voi revedea”  care continua actiunea din “Si daca e adevarat?”.

Lasă un comentariu