Reţete

Pentru că este vară şi cald am ales două reţete foarte potrivite pentru acest anotimp.

Un piept de pui cu caşcaval este numai bun pentru că este uşor nu necesită nici mult timp de preparare.

Pentru  4 porţii:

1 tubercul de ţelină

1 ardei gras roşu, o ceapă

1 căţel de usturoi, 2 piepturi de pui dezosate, fără piele (500g)

sare, piper negru măcinat

o lingură ulei de măsline

½ linguriţă busuioc uscat

500g caşcaval ras

Se cojeşte ţelina, se spală şi se dă pe o răzătoare mare. Se taie ardeiul în două, i se îndepărtează cotorul şi pereţii interni, se spală şi se taie în fâşii groase de aproximativ un cm. Se curăţă şi se toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Se taie piepturile de pui în două şi se dau cu sare şi piper.

Se prăjeşte carnea în ulei, la foc puternic, într-o tigaie mare, pe toate părţile, până devine aurie. Se reduce focul şi se continuă prăjirea încă aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Se menţine carnea caldă pe un platou acoperit. Se preîncălzeşte cuptorul la putere medie.

Se călesc ceapa, usturoiul şi celelalte legume în zeama lăsată de carne, amestecând continuu. Se adaugă muştarul şi busuiocul, se întinde amestecul într-un vas termorezistent, se pune carnea în vas şi se presară deasupra caşcavalul ras. Se bagă la cuptor şi se coace aproximativ 3 minute, până se topeşte caşcavalul.

Se poate servi atât cu legumele pregătite cât şi cu o salată de roşii sau cartofi la cuptor.

Ca şi desert am ales o cupă de căpşuni cu iaurt foarte răcoritoare.

Pentru 4 porţii:

300g căpşuni

2 linguri zahăr brun

o lingură zahăr pudră

o linguriţă zahăr vanilat

200ml iaurt

Coaja rasă  a unei jumătăţi de portocale

Se spală căpşunile, se curăţă, se taie în patru şi se amestecă bine într-un bol cu zahăr. Se lasă să stea aproximativ 20 min, până se topeşte zahărul, iar căpşunile îşi lasă zeama. Între timp se amestecă de mai multe ori.

Se amestecă bine într-un bol mic iaurtul cu coaja de portocale. Se toarnă 1/3 din amestecul de căpşuni în 4 cupe de desert, apoi în fiecare cupă se pun câte 2 linguri de amestec cu iaurt. Se repetă procesul cu încă un strat de căpşuni şi unul de cremă.

Deasupra se pune ultima treime de căpşuni, iar peste se întinde o lingură de cremă. Se decorează cu mentă şi se serveşte imediat. Se poate pune între straturi cocos ras şi alune sau miez de nucă măcinat.

Dacă vreţi sa fie cât mai simplu puneţi doar un strat de căpşuni la bază apoi crema şi restul căpşunilor deasupra.

Poftă Bună!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Reţetele sunt încercate şi sunt minunate doar că nu le-am făcut poze, dar de acum voi avea grijă să am aparatul foto cu mine oricând încerc ceva nou.

2 comentarii (+add yours?)

  1. Joanne
    Iul 15, 2010 @ 15:28:05

    desertul arata delicios:X:X:X pacat ca nu e real

    Răspunde

  2. Radu
    Aug 14, 2010 @ 21:34:38

    Vai ce ma oftic ca n-am mancat inainte de a-mi arunca o privire :))) Doamne, piept de pui cu casval, asta da specialitate🙂 ce sa mai zic de desert, ma abtin deja :)))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: