Inconjurul lumii

New York City

Orasul New York City  este unul dintre cele mai aglomerate orase din Statele Unite ale Americii, cu o puternica influenta globala in educatie, arta, moda si mass-media.

New York  City este impartit in cinci zone:

Brooklyn –  este cea mai populate zona administrative a orasului ampalat pe insula Long Island, cunoscut si pentru difersitatea sa culturala, etnica si sociala.

Bronx – este cel mai nordic  punct al orasului  NYC unde se gaseste Bronx  Zoo, cea mai mare gradina zoo aflata in interiorul unui oras, din SUA, aceasta ocupand o suprafata de 107,2 hectare si avand peste 6000 de animale. The Bronx este de asemenea si locul de anstere al culturii rap si hip-hop.

Queens– se afala de asemenea pe insula  Long Island, indeplinind aceiasi fuinctie administrative ca si Bronx.

Manhattan–   este cel mai dens populat dintre cele cinci zone și padurea de zgarie nori din New York, amplasat pe insula Manhattan Island . Manhattan este centrul financiar al orașului și găzduiește sediile multor corporații, printre care Națiunile Unite, precum și numeroase universități importante.

Staten Island–  este cea mai recenta si cea mai putin populată zonă din New York (mai puțin de 100 de ani) și este legată de restul metropolei prin Podul Verrazano-Narrows

O importanta atractie turistica de care toata lumea stie este Statuia Libertatii, un monument plasat la intrarea in portul insulei “Liberty Island”. Statuia este un cadou de prietenie al Frantei facut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la dseclararea independentei Statelor Unite. Inaltimea statuii incluzand si soclul este de 93 m.

World Trade Center , a fost un complex de 7 clădiri terminat în 1973 la capătul sudic al cartierului Manhattan, New York. Principalele clădiri, WTC 1 și WTC 2 aveau câte 110 etaje și au fost cele mai mari clădiri din lume între anii 1972 și 1973.

Times Square Tower este un zgârie-nori de 47 etaje (221 m) din Times Square, cea mai importantă intersecție de străzi a cartierului Manhattan, New York City. Caracteristice pentru Times Square Tower sunt giganticele panouri publicitare de pe fațadă. Majoritatea lor se găsesc la parter, dar unul din ele, de 4 etaje înălțime, împodobește partea de mijloc a clădirii

Central Park – este un spatiu verde aflat in centrul Manhattan-ului, deschis in anul 1859 . Are 4 km lungime si 800 m latime si este vizitat anual de aproximativ 25 de milioane de persoane.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: