Cel mai bun prieten al omului

Akita Inu

Daca stiti filmul „Hachi: A dog story”, sigur stiti despre ce rasa de caini vorbesc. Frumosul si loialul Hachi este un Akita Inu.

Akita Inu este un caine de talie mare, originar din Japonia.

Este un caine de talie mare, dar nu o rasa gigant, de aceea, sunt excelenti caini de casa. In general sunt niste caini foarte tacuti, pot eventual sa urle, daca ei considera ca e ceva care merita acest fapt.

Este un caine foarte curat si foarte usor de intretinut. Akita au fost descrisi ca fiind foarte asemanatori pisicilor, datorita curateniei lor si a lipsei de miros. Akita este un caine imperturbabil, ascultator, cuminte, dar incapatanat si dominant, cand vine vorba de alti caini. El are pretentia ca alti caini sa i se supuna, iar daca acest lucru nu se intampla, atunci pot sa apara conflicte. Caracterul sau este simplu, rabdator si demn.

Este un prieten devotat, rabdator si protector al copiilor. Akita sunt foarte gentili cu copiii, aceasta calitate a lor fiind recunoscuta. Se spune ca mamele japoneze isi lasau copiii numai in grija si paza cainilor Akita, in anumite circumstante.

Akita nu va arata niciodata afectiune unei persoane care nu e membru al familiei, sau apropiat al acesteia, putand fi extrem de distant.  Loialitatea si devotamentul aratat de Akita sunt fenomenale. Un pui tipic de Akita va va urmari prin toata casa, pas cu pas, avand o abilitate uimitoare in a se feri de picioarele dvs. Akita isi traieste viata avand ca unic scop sa va protejeze si sa stea in compania dvs.

Cel mai renumit exemplar al rasei a fost Hachiko, un caine recunoscut in Japonia pentru loialitatea sa. Atunci cand stapanul sau a murit, Hachiko s-a intors in gara in care isi astepta de obicei stapanul in fiecare zi, pana la sfarsitul zilelor sale. Astfel, in Gara Shibuya, se gaseste si azi o statuie in marime naturala a lui Hachiko.

Lasă un comentariu