Muzica pentru toti

Cargo

Trupa Cargo s-a infiintat in toamna anului 1985  la Timisoara  din initiativa celui ce reprezinta pilonul si sufletul formatiei, Adrian Barar.

In 1992 au lansat primul album, „Povestiri din gara”.

In luna mai a anului 1995 a aparut al doilea album Cargo, editat si pe CD, denumit „Destin”. Insa ghinionul a lovit  trupa: la putin timp dupa lansarea albumului, intr-o seara ploioasa, Kempes a avut un accident grav cu motocicleta. Dupa o evolutie atat de spectaculoasa, iata ca acum solistul trupei se zbatea intre viata si moarte.

Insa moartea, intocmai ca in piesa „Destin”, a fost invinsa. A urmat apoi un extraordinar concert in semn de solidaritate ce a avut loc la Sala Polivalenta in care alaturi de Cargo au cantat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Leo Gherasim, Zsolt Gaspar, Adrian Igrisan, Vali Sterian, Iris, Weinberger, Tiberiu Bitte si altii.

In 1998, de Sanziene, au lansat albumul „Ziua vrajitoarelor”

Dupa 5 ani, pe 5 decembrie 2003 se lanseaza albumul cu numarul 4, „Spiritus Sanctus”, sarbatorit cu un concert cu sala plina la Palatul Copiilor, unde mai mult de jumatate din fanii veniti vor ramane pe afara, din cauza aglomeratiei.

Anul 2007 a marcat implinirea a 22 de ani de la infiintarea trupei si cu aceasta ocazie a fost lansat albumul „Cargo 22”, coincidenta sau nu, continand 22 de piese.

Legat de istoria trupei Cargo va ramane si numele lui Ovidiu Ioncu, poreclit „Kempes”. El a facut parte din formatie din 1989  pana in 2002 (atunci cand paraseste tara, stabilindu-se definitiv in Australia), locul sau fiind luat de Adrian Igrisan.

Lasă un comentariu