Un actor

Vin Diesel

Mark Sinclair Vincent (Vin Diesel) născut la 18 iulie 1967 (43 ani) in New York. El nu şi-a cunoscut niciodată tatăl biologic şi a fost crescut de tatăl său vitreg afro-american Irwing, profesor şi director al unui teatru. Şi-a făcut debutul pe scenă la vârsta de 7 ani, când a apărut în piesa “Dinosaur Door”, scrisă de Barbara Garson. Vin Diesel devine producător la începutul anilor 1990,primul salariu fiind luat pentru scurt metrajul “Multi-Facial”,pentru care a fost de asemenea nominalizat în 1995, la festivalul de la Cannes. Într-un interviu acordat emisiunii Noaptea Târziu cu Conan O’ Brien (Late Night with Conan O’Brien) susţine că şi-a schimbat numele în”Vin Diesel” în perioada în care a lucrat ca portar pentru Clubul de noapte din New York “The Tunnel”, motivul fiind reprezentat de faptul că în această meserie, numele real nu este folosit des. Numele de Vin, vine de la simpla prescurtare a versiunii Vincent, iar pseudonimul Diesel de la prietenul său care îi spunea, “opreşte-te Diesel” referindu-se la energia continuă pe care o avea. Are un frate geamăn, pe nume Paul, un frate mai tânăr Tim şi o soră Samantha.

Primul său rol, a fost necreditat, în anul 1990 în filmul Awakenings. Apoi, produce, regizează şi joacă în scurt metrajul „Multi-Facial” din 1994 o semi-autobiografie ce urmăreşte lupta unui actor în procesul de audiere, pentru că este văzut fie prea negru,fie prea alb sau nici negru ori suficient de alb. A realizat primul lung metraj în 1997, sub numele de „Strays”, o dramă în care s-a auto-distribuit ca fiind şeful unei bande, ce se îndrăgosteşte de o femeie care îi inspiră încercarea de a-şi schimba drumul în viaţă. Scris regizat şi produs de Vin Diesel filmul a fost selecţionat în 1997 pentru competiţia “Sundance Festival” găzduită de MTV. Apoi au urmat multe alte roluri importante cum ar fi: “Salvaţi soldatul Ryan”, “Pitch Black”, „The Fast and The Furious”, “Babylon A.D.” ş.a.

Diesel a jucat Dungeous and Dragons timp de 20 de ani şi a scris o carte comemorativă intitulată:”30 de ani de aventură: O celebrare pentru Dungeous&Dragons. La cea de-a treizecea aniversare a jocului a inaugurat revista “Dragon Magazine”.  Vin Diesel are o fetiţă, Hania Riley,născută pe data de 2 aprilie 2008, cu iubita sa, modelul Paloma Jimenez.

Filmografie

An Film Rol
1990 Revenire la viaţă Orderly
1994 Multi-Facial Mike
1997 Strays Rick
1998 Saving Private Ryan Private Caparzo
1999 The Iron Giant The Iron Giant
2000 Boiler Room Chris Varick
Pitch Black Richard B. Riddick
2001 The Fast and the Furious Dominic Toretto
Knockaround Guys Taylor Reese
2002 xXx Xander Cage
2003 A Man Apart Sean Vetter
2004 The Chronicles of Riddick: Dark Fury Richard B. Riddick (voce)
The Chronicles of Riddick Richard B. Riddick
The Pacifier Lieutenant Shane Wolfe
2006 Find Me Guilty Jack DiNorscio
The Fast and the Furious: Tokyo Drift Dominic Toretto
2008 Babylon A.D. Hugo Cornelius Toorop
2009 The Fast and the Furious 4 Dominic Toretto
2010 xXx: Return of Xander Cage Xander Cage
2011 The Fast and the Furious: Fifth Gear Dominic Toretto
Hannibal the Conqueror Hannibal Barca

„Mi s-a confirmat faptul că atunci când creezi un rol cu care publicul te identifică, uneori ai responsabilitatea de a reveni la acel rol”, a declarat Vin Diesel, referindu-se la rolul pe care îl interpretează în filmul „Furios şi iute/ Fast and Furious” – Dominico Toretto.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Sursa: Wikipedia

L-am ales pe Vin Diesel pentru că mi se pare un actor foarte bun. În filmele în care joaca, el reprezintă un tip dur, dar în afara lor este un om plin de viaţă şi cu zâmbetul pe buze. Îmi place intensitatea cu care dă viaţă fiecarui personaj şi mai ales felul în care interpretează.

2 comentarii (+add yours?)

  1. AuDrY
    Iul 15, 2010 @ 19:48:17

    si eu ador filmele lui si felul in care isi joaca rolul…

    Răspunde

  2. Radu
    Iul 31, 2010 @ 12:37:42

    Vin Diesel spune multe… El intr-adevar stie cum sa proportioneze atat duritatea dar si masculinitatea celor de sex tare. Cele mai reusite mi s-au parut filmele din seria „The Fast & the Furious”, in special pt. adrenalina lor, dar si comedii precum „The Pacifier” – Bona de la Fortele Speciale. Speram ca si „The Fast and the Furious: Fifth Gear” va fi o productie reusita, la fel ca si celelalte din serie.🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: