Un actor

Orlando Bloom

Orlando Jonathan Blanchard Bloom este un actor britanic de cinematografie.

Actorul britanic Orlando Bloom s-a bucurat de succes încă de la începutul carierei sale cinematografice, datorită rolului „Legolas”, din trilogia Stăpânul Inelelor.

Botezat după compozitorul Orlando Gibbons, Orlando și sora sa Samantha au fost crescuți de mama lor, Sonia, și de un tutore, Colin Stone. La 13 ani, în timpul unei vacanțe acesta aflǎ cǎ nu Harry Bloom era adevǎratul sǎu tatǎ biologic ci chiar Colin Stone.

Tatǎl său, Harry Bloom, a murit când Orlando avea numai patru ani și a fost un activist important al luptei antiapartheid din Africa de Sud. Harry a scris celebrul volum numit „Episod din Transvaal”, a fost închis pentru convingeriile sale politice și a lucrat alǎturi de Nelson Mandela.

Mama sa, femeie de afaceri și scriitoare, i-a îndrumat pe Orlando și sora acestuia spre artă. În timpul școlii, Orli (porecla actorului), joacă mereu în spectacolele clasei, iar în 1983 acesta se mută la Londra pentru a-și dezvolta cariera. Se simte foarte atras de teatru și nici nu se gândește la o carieră cinematograficǎ. A jucat doi ani la „Teatrul National pentru Tineret” înainte de a obține o bursă de studii la „Academia de Teatru Americano- Britanicǎ”.

Devine un cititor înrăit al lui Shakespeare, Mitlon, Cehov și reușește sǎ scape de dislexie.

Modul interpretativ a lui Paul Newman îl face pe Orlando sǎ se rǎzgândeascǎ și la 16 ani obține rolul unui adolescent care se automutileazǎ pentru a atrage atenția celor din jur în serialul „Casualty” iar mai târziu în serialul obține un rol în „Midsomer Murders” (1997).

La 20 de ani, cu un an înainte de a juca în „Stǎpânul Inelelor”, cade de la etajul trei, de pe terasa unui prieten. Își rupe spatele și este la un pas de a-și petrece viața într-un scaun cu rotile.

Grație intervenției chirurgicale, după douǎsprezece zile iese din spital: „La început mi s-a spus cǎ s-ar putea sǎ nu mai pot merge vreodatǎ.Timp de opt zile am stat întins pe spate. Eram dependent de asistente și nu puteam sǎ fac nimic singur. Într-un asemenea moment, mândria și onoarea iți sunt luate”.

Pânǎ în prezent, și-a mai rupt coastele, ambele picioare, un braț, încheietura mâinii, un deget de la mânǎ, unul de la picioare iar capul și l-a spart de 3 ori.

Orlando vorbește fluent franceza și are o mulțime de calificative „excelent” printre care la arta fotograficǎ, olǎrit, sculpturǎ si arta dramaticǎ.

El este vegetarian și nu consuma deloc produse lactate, mâncǎrurile preferate fiind pizza, pastele, orezul cu legume și cartofii copți.

Majoritatea cd-urilor din colecția sa sunt mai vechi de 10 ani. Primul album cumpărat a fost „Thriler” al lui Michael Jackson. Dintre noii interpreți, îi preferă mai degrabă pe cei de la Colplay și Radiohead.

Ține cu Manchester United dar îi urmărește și pe cei de la Real Madrid, asta pentru cǎ David Beckham joacă pentru ei.

Actorii sǎi preferați sunt Johnny Depp, Edward Norton, Paul Newman și Daniel Day-Lewis iar fimele preferate sunt ” Stand By Me” și „The Hustler and Amelie”.

Adorǎ sporturile extreme, preferatele sale fiind snowbording-ul și surfing-ul.

Când nu lucreazǎ, Orlando Bloom își împarte timpul între Londra și Los Angeles.

În 2002 a fost nominalizat de revista „Teen People” printre cei mai atrǎgǎtori actori mai tineri de douǎzeci și cinci de ani, iar revista „People” îl desemneazǎ ca fiind cel mai vânat burlac al anului 2004.

În 2002 Orlando Bloom o întâlnește pe actrița Kate Bosworth în fața unei cafenele unde îi este prezentată de către un prieten comun. Aceștia se reîntalnesc la premierea filmului „Stăpânul Inelelor” și au o relație din 2002 pana în septembrie 2006. La sfarșitul anului 2007 însă, Bloom incepe sa se întalnească cu supermodelul australian Miranda Keer. Logodna lor este anunțată după 3 ani, în iunie 2010. La numai o lună, în 22 iulie, cei doi se căsătoresc într-o ceremonie privată.

Filmografie
An Film Rol
1997 Wilde Rentboy
2001 Stăpânul Inelelor:Frăția Inelului Legolas Greenleaf
2002 Elicopter la pământ Todd Blackburn
2002 Stăpânul Inelelor:Cele două turnuri Legolas Greenleaf
2003 Ned Kelly Joe Byrne
2003 Meciul cel mare Jimmy Connelly
2003 Pirații din Caraibe:Blestemul Perlei Negre Will Turner
2003 Stăpânul Inelelor:Întoarcerea Regelui Legolas Greenleaf
2004 Troia Paris
2004 Refugiul Shy
2005 Regatul Cerului Balian of Ibelin
2005 Elizabethtown Drew Baylor
2006 Pirații din Caraibe: Cufărul Omului Mort Will Turner
2006 Love and Other Disasters Hollywood Paolo
2007 Pirații din Caraibe: La Capătul Lumii Will Turner
2007 Everest:A Climb for Peace Narator
2009 New York, I Love You David
2010 Sympathy for Delicious The Stain
2010 Main Street Harris Parker
2010 The Good Doctor Dr. Martin Ploeck
2011 The Three Musketeers Duke of Buckingham

2 comentarii (+add yours?)

  1. Caty/Arya
    oct. 02, 2010 @ 00:41:35

    Foarte tare :D!
    Multumesc 😀
    E unul din actorii mei preferati! 🙂
    Imi place revista voastra! 😛
    FElicitari fetelor!

    Răspunde

  2. Radu
    oct. 02, 2010 @ 02:41:49

    Nu stiu de ce, dar Orlando Bloom mi s-a parut ca a jucat mult mai bine in „Lord of the Rings” decat in „Piratii din Caraibe” sau „Troia”. Personajul Legolas a fost genial, blond, dar genial 🙂 Mai ales arcul si precizia sa, ce sa mai, nota 10 😉 AH…astept cu nerabdare „The Three Musketeers” din 2011, cred ca va fi un debut magnific pt el.
    Multa bafta in continuare cu revista 😀

    Răspunde

Lasă un comentariu