Cel mai bun prieten al omului

Beagle

Beagle-ul este un caine vanator de iepuri mititel si compact, unul dintre cei mai mici membri ai grupei cainilor de vanatoare care se bazeaza pe mirosul sau extraordinar in gasirea vanatului. Desi originea exacta a Beagle-ului nu este cunoscuta, rasa se pare ca era un companion extrem de indragit si un vanator de iepuri neintrecut de secole. Din 1950, Beagle-ul s-a plasat in mod consecvent printre primele cele mai indragite zece rase din Statele Unite.

Prietenos si afectuos, coada Beagle-ului este in permanenta pendulare. Nu este un caine agresiv, dar cu latratul lui prelung, isi va alerta cu siguranta stapanul de prezenta eventualilor intrusi. Sunt companioni inteligenti, blanzi si docili. Plini de viata si curiosi, Beagle-ii ajung sa indrageasca pe toata lumea. Sunt excelenti companioni pentru copii si sunt toleranti cu alti caini. Nu trebuie luati pe incredere cand sunt in preajma altor animalute de talie mica, altele decat confratii lor cainii. Beagle-ul este consecvent si vigilent, nescapanu-i nimic.

Datorita blanii sale scurte, acest caine nu necesita o ingrijire speciala. Perierea cu o perie din par de porc sau cu o piele de caprioara ii va mentine Beagle-ului blanita curata si stralucitoare. Cainele naparleste sezonier. Aveti in vedere sa le verificati cu atentie urechile pentru a sesiza din timp debutul vreunei infectii la acest nivel si mentineti-le unghiutele scurtate.

Beagle-ilor le place sa vaneze. Din acest motiv, are o manie de a sapa gropi si de a scotoci, fapt ce poate constitui o problema pentru unii proprietari care vor sa-si mentina curtile si gradinile in bune conditii. Unii Beagle-i au tendinta de a fi chiar galagiosi si, daca nu li se acorda atentie, pot latra excesiv. Ca si avantaje, Beagle-ul nu hipersaliveaza, naparleste putin si are un miros specific putin sesizabil.

3 comentarii (+add yours?)

  1. silvia
    iul. 15, 2010 @ 16:32:33

    imi plac foarte moolt beagle de cand a murit catelul meu am vrut sa imi iau un alt caine dap cred k ma voi orienta spre setter ar fi sooper sa faketi un artikol si despre ei va pwp ji imi place revista succes in kontinuare!!!

    Răspunde

  2. Ramona
    iul. 16, 2010 @ 07:33:30

    imi place mult revista…..beagle-ul e un catel foarte draguuuuuut:)

    Răspunde

  3. Radu
    aug. 14, 2010 @ 22:17:25

    Uf ce simpatic 😀 ador boticu` lui 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu