O reteta

Papanasi cu dulceata si smantana

Ingrendiente

– un pachet de branza de vaca, doua oua
– un varf de cutit de sare
– un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
– faina (in principiu 10-15 linguri)
– un pliculet de zahar vanilat

Cum preparam?
Tot ce v-am scris mai sus se pune intr-un castron si se intervine cu mixerul pt aluat (sau cu linguroiul) si se amesteca bine bine pana cand compozitia nu mai este lipicioasa, nu se mai leaga de maini.

Se fac bilushtele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica.

Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.

Pentru ca nimanui nu-i plac papanasii golasi, se pune pe fiecare dulceata si smantana, apoi li se pune capacul.

Bon apetit !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: