Recenzie carte

ZODIA INDRAGOSTITILOR

Zodia indragostitilor de Giulia Carcasi, este un roman simplu dar complex, scris din doua perspective, jumatate ea jumatate el.

Ea, o fata aparent comuna, acida dar visatoare, cu spirit critic dar suflet de poeta.

El , un baiat simplu, fara aspiratii de macho sau aere hollywoodene.

Alice si Carlo , protagonistii povestii sunt doi adolescenti, aflati in ultimul an de liceu, urmand un drum initiatic in tainele vietii, un drum de cunoastere a propriei persoane, dar nimic nu se invata fara greseli, iar fiecare sut in fund este un pas in fata.
Intamplari comice, dar memorabile ii aduc mai aproape unul de celalalt,chiar daca se cunosc, pentru ca sunt elevi ai aceluiasi liceu si al aceleiasi clase.

Asa ca romanul nu urmeaza cursul asa zisului “ne-am vazut, ne-am placut” ci fiecare dintre ei traieste in acelasi timp prima dragoste, el cu Ludovica( cea mai populara fata din liceu) iar ea cu Giorgio( un coleg misterios si intrigant).

Povestea nu este dramatica dar nici cliseica, ci plina de umor si ironie taioasa, este un ping-pong sentimental printer sms-uri trimise in orele plictisioare tinute de profesori stresanti, predicile parintilor ,bancurile amicilor la un pahar de tarie intr-un bar. Si fara sa vrei te atrag in povestea lor identificandu-te foarte usor cu personnajele.

 

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. Radu
    aug. 14, 2010 @ 20:36:20

    ok, deeeci m-ati convins ?! 😀 Uff, am vrut s-o cumpar, dar… ei bine macar acum stiu ce urmeaza 🙂 va trimit parerea dupa 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: