Inconjurul lumii

Buenos Aires

Capitala a Argentinei, cu aproximativ  2 milioane de oameni în zona metropolitană, Buenos Aires este cel mai mare oraș din Argentina și unul dintre cele mai mari ale Americii de Sud. Populația sa este formată în general de argentinieni de descendență spaniolă sau italiană, însă există și comunități importante de arabievreiarmeni și coreeni.

O mică parte din locuitori au origini indigene. Majortiatea locuitorilor sunt romano-catolici, cu limba maternă spaniola.

A fost fondat în 1536 de către Pedro de Mendoza, distrus de indieni și refondat în 1580 de Juan de Garay. Buenos Aires a crescut în importanță în1776, când a fost numit capitală a Regatului Río de la Plata.

Condiția sa de port, l-a transformat în cheia dezvoltării țării, în detrimentul interiorului.

Dupa doua secole in care a fost un oras neinsemnat din punct de vedere cultural si politi, Buenos Aires a inceput sa infloreasca in sec. al XIX-lea si de atunci nu a mai privit in urmaVizitatorii orasului pot asimila o gama larga de experiente ale Argentinei urbane,de la cladirile istorice de langa Plaza de Mayo pana la cimitirul de VIP-uri din Recoleta, locul de odihna al Evitei Peron.
Muzeu etnografic Juan B Abrosetti.arata si povesteste mai multe despre Argentina indigena si despre triburile de vanatori-culegatori din Tierra del Fuegodecat oricare alt muzeu din oras.

Basilica del Santisimo Rosario y Convento de Santo Domingo a jucat un rol important in invazia btitanioca dintre anii 1806-1807, dar a pierdut aproape toate artefactele si documentele coloniale cand grupuri de peroniste au incendiat-o in 1955.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: