Un actor

Nascuta in Washington, D.C. pe 26 iulie 1964, Sandra Bullock este fiica mai mare a unui instructor vocal si a unei cantarete de opera. Calatorind prin Europa, in turnee, cu mama ei Helga Bullock prinde gustul show business-ului pe cand era copil.

In anii pe care i-a petrecut la liceul Washington-Lee din Arlington, a fost aleasa drept “Persoana care iti lumineaza ziua cand o intalnesti”.
Dupa terminarea liceului, Sandra a optat pentru East Carolina University – sectiunea drama. A parasit insa acest loc chiar inainte de a-si lua diploma, mutandu-se la New York pentru a-si incepe cariera de actrita.

Dupa mai multe esecuri, studiaza dramaturgia cu Sanford Meisner si obtine cateva roluri in productii teatrale. A avut un rol mic in serialul Bionic Showdown: The Six-Million-Dollar Man and the Bionic Woman in 1989, dupa care se muta in Los Angeles, unde joaca intr-un serial, versiunea filmului Working Girl si in 1992 joaca in The Thing Called Love.

Nascuta parca pentru comedie, Sandra joaca cu succes in 2000 in Miss Congeniality/ Miss Agent Secret. Pentru acest film primeste a doua nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai buna actrita.
In 2002 apare in excelentul thriller regizat de Barbet Schroeder – Murder By Numbers / Minti diabolice si in alte doua comedii: Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood si Two Weeks Notice/ Dragoste cu preaviz.
In 2005 revine cu sequel-ul Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous/ Miss Agent Secret 2: Inarmata si seducatoare

Sandra este o persoana foarte generoasa, ea donand 1 milion de dolari Crucii Rosii pentru victimele atentatelor din 11 septembrie 2001. Acelasi lucru l-a repetat in 2004, donand alt milion de dolari Crucii Rosii pentru victimele tsunami-ului din Asia.

Bullock a fost cotată a 14-a cea mai bogată celebritate feminină, cu o avere estimată la 85 milioane de dolari la începutul anului 2007.

Filmografie:

Anul Titlul filmului Rolul Nominalizari
1987 Hangmen Lisa Edwards
1989 Religion, Inc. Debby
1989 Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman Kate Mason
1989 Who Shot Patakango? Devlin Moran
1989 Preppie Murder, TheThe Preppie Murder Stacy
1990 Lucky/Chances Maria Santangelo
1992 Who Do I Gotta Kill? Lori
1992 When the Party’s Over Amanda
1992 Love Potion No. 9 Diane Farrow
1993 Vanishing, TheThe Vanishing Diane Shaver
1993 Thing Called Love, TheThe Thing Called Love Linda Lue Linden
1993 Demolition Man Lt. Lenina Huxley
1993 Fire on the Amazon Alyssa Rothman
1993 Wrestling Ernest Hemingway Elaine
1994 Speed ( Viteza: Cursa infernala) Annie Porter MTV Movie Award pentru cea mai buna actrita
1995 While You Were Sleeping ( In timp ce tu dormeai) Lucy Moderatz Nominalizata—Golden Globe Award for Best Actress – Motion Picture Musical or Comedy
Nominalizata—MTV Movie Award for Best Female Performance
Nominalizata—MTV Movie Award for Most Desirable Female
1995 Net, TheThe Net ( Reteaua) Angela Bennett/Ruth Marx
1996 Two If by Sea Roz
1996 Time to Kill, AA Time to Kill (Vremea razbunarii) Ellen Roark Nominalizata—MTV Movie Award for Best Performance – Female
1996 In Love and War (Dragoste si razboi) Agnes Von Kurowsky
1997 Speed 2: Cruise Control (Viteza 2: Croaziera infernala) Annie Porter
1997 Making Sandwiches actor/writer/director/producer Debut—Sundance Film Festival
1998 Hope Floats ( A doua sansa) Roberta „Birdee” Pruitt Lone Star Film & Television Award for Best Actress
1998 Practical Magic (Ce vraji mai fac fetele) Sally Owens
1998 Prince of Egypt, TheThe Prince of Egypt (Printul Egiptului-film animat) Miriam (Voce)
1999 Forces of Nature(Furtuna, peripetii si… dragoste) Sarah Lewis
2000 Gun Shy (Traume si trauma) Judy Tipp
2000 28 Days (28 De Zile) Gwen Cummings
2000 Miss Congeniality ( Miss Agent Secret) Gracie Hart Nominalizata—Golden Globe Award for Best Actress – Motion Picture Musical or Comedy
Nominalizata—Satellite Award for Best Actress – Motion Picture Musical or Comedy
2002 Murder by Numbers (Minti diabolice) Cassie
2002 Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (Jurnalul unei mame) Siddalee Walker
2002 Two Weeks Notice (Dragoste cu preaviz) Lucy Kelson
2004 Crash Jean Cabot Black Reel Award for Best Ensemble
Gotham Award for Best Ensemble Cast
Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture
2005 Loverboy Mrs. Harker
2005 Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous (Miss Agent Secret 2: Inarmata si Seducatoare) Gracie Hart
2006 Lake House, TheThe Lake House (Casa de pe lac) Kate Forster
2006 Infamous( Scandalos) Nelle Harper Lee
2007 Premonition(Premonitia) Linda Hanson
2009 Proposal, TheThe Proposal( Vrei sa te insori cu mine) Margaret Tate Teen Choice Award for Choice Movie Actress – Romantic-Comedy Teen Choice Award for Choice Movie Dance SceneNominalizata—Golden Globe Award for Best Actress – Motion Picture Musical or Comedy
Nominalizata—Satellite Award for Best Actress — Motion Picture Musical or Comedy
Nominalizata—MTV Movie Award for Best Comedic Performance
2009 All About Steve Mary Horowitz Razzie: Worst Actress, Worst On Screen Couple
2009 Blind Side, TheThe Blind Side(Povestea unui campion) Leigh Anne Tuohy Academy Award for Best Actress
Broadcast Film Critics Association Award for Best Actress
Golden Globe Award for Best Actress – Motion Picture Drama
Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Female Actor in a Leading Role
Teen Choice Award for Film – Actress Drama
Nominnalizata — Denver Film Critics Society Award for Best Actress
Nominalizata—Houston Film Critics Society Award for Best Actress
Nominalizata—MTV Movie Award for Best Performance – Female
Nominalizata—Image Award for Outstanding Actress in a Motion Picture
Nominalizata—San Diego Film Critics Society Award for Best Actress
Nominalizata—Washington DC Area Film Critics Association for Best Actress

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: