Filmul de astazi

Titlu:  Orphan– Orfana

Data lansare(SUA): 24 Iulie 2009

Data lansare(RomanIA): 02 Octombrie 2009

Perioada filmare: 3Decembrie 2007- 7 Martie 2008

Incasari totale: 41,472,886 $

Orphan este un film aparent horror, dar care are cateva influente de film thriler. Flimul prezinta povestea soltiilor Kate si John Colmeman, care o adopta pe Esther pentru a vindeca ranile unei sarcine pierdute si a transfera iubirea pentu copilul pierdut asupra unui suflet care are nevoie de afectiune.

Insa aparentele sunt inselatoare pentru ca Esther nu este ce pare a fi… Suspansul este creat tocmai prin nedezvăluirea decât foarte târziu a adevărului despre Esther, sperieturi create mai ales prin efectele sonore, o poveste bine articulată şi credibilă numai după ce înţelegi care-i treaba cu Esther( jucata de Isabelle Fuhrman) şi cum de reuşeşte căpuşorul ăla mic al ei să aşeze lucrurile mereu în favoarea sa.

In distributie sunt prezenti Vera Fremiga, care trebuie sa faca fata unui personaj care se lupta cu dependenta de alcool si doua remuscari sfasietoare – fetita lor, Max, este hipoacuzica din cauza unui accident survenit din perioada cand ea era alcoolica. Apoi a doua remuscare care ii macina treptat stabilitatea emotionala a lui Kate, este faptul ca a pierdut o sarcina.

Peter Sarsaard, care il interpreteaza pe sotul lui Kate, John, isi reprima cu greu tendinta de a-si  acuza sotia pentru ceea ce s-a intamplat cu fiica lor Max( interpretata de Aryana Engineer, in realitate tot hipoacuzica). Chiar daca rana s-a cicatrizat, vinovatia si lipsa de incredere intre cei doi soti au deschis o prapastie intre ei, iar aceasta s-a adancit dupa venirea lui Esther, care stie sa exploateze slabiciunile lui Kate si indoielele lui John.

Orphan este un film care merita vazut, mai ales de catre cei ferm convinsi ca genul horror nu mai poate aduce nimic nou.

4 comentarii (+add yours?)

  1. silvia
    iul. 15, 2010 @ 16:39:01

    am vazut filmul cand a aparut si a jost sooper astept ji alte propuneri desi am cam vazut toate filmele din ultimi 3 ani sunt obsedata d ele 😛 faketi treaba buna wow sunt prima kare scrie:P sooper succes in kontinuare

    Răspunde

  2. funnkysmile
    iul. 16, 2010 @ 00:14:59

    l-am vazut:):))
    a fost primul dintr-o serie nu prea lunga d filme horror, dupa vreo 2 ani in care ma axasem pe comedii si filme d dragoste… asa ca mi-a fost cam greu sa ma uit la unele scene.. insa acum, daca m-as mai uita odata, cred ca n-as mai avea probleme:)) d atunci am vazut altele mai ..rele:”>:))

    Răspunde

  3. Theo~
    iul. 16, 2010 @ 00:21:11

    hmmm..interesant film….ia sa ii dau descarcare pe torrent…
    multumesc de propunere!
    Foarte tare revista!

    Răspunde

  4. Deedee
    iul. 16, 2010 @ 17:57:05

    l`am vazut saptamana trecuta si chiar m`a absorbit povestea. incepusem s`o urasc asa mult pe Esther… chiar e un film bun de care nu apuci sa te plictisesti.

    Răspunde

Lasă un comentariu