Recenzie carte

La rascruce de vanturi

La răscruce de vânturi este o carte scrisă de Emily Bronte. În carte este vorba de dragostea dintre 2 tineri, Heathcliff și Catherine. Cei doi erau sortiți ca toată lumea să fie împotriva lor.

Domnul Earnshaw, tatăl lui Catherine era un domn bogat și bun, care stăpânea casa „Wuthering Heights” (la răscruce de vânturi). Catherine avea un frate pe nume Hindley. Domnul Earnshaw aduce un copil murdar acasă, cu care Catherine se înțelege bine din primele clipe. Fratele ei, Hindley, din contră, nu dorește prietenia copilului. Când tatăl lui Catherine moare, Hindley moștenește averea și devine brutal și rău cu sora lui. Îl chinuiește pe Heathcliff, acesta declarându-i răzbunare. După ce pleacă de acasă, acesta devine bogat și moștenește o altă casă, Thrushcrros Grange. Catherine e prinsă într-o furtună, și se adăpostește în casa vecină, unde îl găsește pe Edgar Linton, unul din vecinii ei. Acesta se îndrăgostește de ea, urmând să se căsătorească cu ea. Heathcliff devine și mai rece față de ea. Heathcliff se însoară cu sora lui, Issabela. Aceasta vine în casa lui, rămâne însărcinată, și naște un copil. La fel se întâmplă și cu Catherine. La nașterea fiicei sale, Catherine moare. Copii lor se îndrăgostesc unii de alții. Băiatul lui Heatcliff moare, iar fiica Catherinei se îndrăgostește de unul din nepoții lui Heathcliff, Hareton.

Ce se va intampla cu fiica lui Catherine? Oare Heathcliff isi va aminti de iubirea lui fata de Catherine s-au ura din sufletul lui ii va acapa sufletul pentru totdeauna?

Este o carte senzationala, avand multa drama si iubire… v-o recomad. Veti vedea cat de usor se poate ajunge de la dragoste la ura sau cat de usor puteti confunda iubirea cu ura si viceversa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: