Muzica pentru toti

Ackent

Trupa Ackent s-a infiintat in anul 2000 si este compusa din Adrian Sana, Marius Nedelcu, Mihai Gruia si Sorin Brotnei.

In iarna anului 2001 lanseaza primul videoclip, la piesa de succes „Ti-am promis”, compusa de Marius Moga. Dupa acest videoclip a fost lansat si albumul „In Culori” la inceputul anului 2002, care a primit Discul De Aur la nici trei saptamani de la lansarea sa, urmat ulterior de cel de Platina.

Marius Moga a avut o contributie foarte importanta la cariera formatiei Akcent, el fiind compozitorul primelor hituri: „Ti-am Promis”, „Prima Iubire”, „In Culori”, respectiv „Cel mai dulce cadou”.

In 2003 este lansat cel de-al doilea album semnat Akcent, „100BPM” fiind o declaratie de dragoste din partea baietilor pentru fanii sai. „Buchet de trandafiri” si „Suflet Pereche” au fost urmatoarele hituri Akcent, extrase de pe acest album.

Akcent abordeaza un nou stil muzical in mai 2004 apare „Poveste de viata”, de pe care au fost extrase doua single-uri: unul care poarta numele albumului – „Poveste de viata”, respectiv „Spune-mi (Hey Baby)”.

In 2005 este lansat albumul „S.O.S.” si single-ul „Dragoste de inchiriat” este extras de pe el. Varianta in engleza a acestui single – „Kylie” – le face muzica celor patru baieti cunoscuta in intreaga Europa.

„Primul Capitol” apare la inceputul anului 2006 si contine toate hiturile Akcent pana in acel moment, dar si primele piese compuse in totalitate de componentii trupei („JoKero” si „9 Mai”).

„King of Disco” este ultimul album Akcent, lansat in primavara anului 2007, odata cu un nou videoclip la piesa care poarta numele albumului. Al doilea single extras de pe album a fost „Let’s talk about it”.

In primavara 2008 Marius Nedelcu paraseste formatia pentru a se ocupa exclusiv de cariera sa solo. Locul sau in trupa este luat de Cornel, fost membru al formatiei Bliss, care insa pleaca la randul sau dupa numai 3 luni.

In septembrie 2008 Akcent lanseaza un nou single, „Stay With Me” care a intrat deja in Top 30 Airplay. Piesa este compusa de Adi Sana, Eduard Ilie si Marius Moga.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: