Cel mai bun prieten al omului

Saint-Bernard

Saint-Bernard

Este un caine de talie mare, avand ca stramos Dogul Tibetan. A fost adus in Elvetia de colonistii romani care il foloseau la paza proprietatilor. Prin incrucisari cu cainii din Muntii Alpi s-a obtinut Saint-Bernardul de astazi. In secolul al XVII lea a fost dresat si invatat sa salveze oamenii de sub avalanse de catre calugarii de la Adapostul Saint Bernard (de unde i se trage si numele). Exista consemnari a peste 2000 de persoane salvate de acesti caini.

Este un caine inteligent, cu un puternic simt de orientare si olfactiv, linistit, calm, jucaus,devotat si afectuos cu familia, prietenos cu copii, iar pe straini ii va anunta cu un latrat, fara sa fie agresiv. Nu are probleme cu alte animale sau alti caini.

Acest caine are nevoie de mult spatiu si de aer curat si se adapteaza mai greu in apartament, deoarece are nevoie zilnica de miscare, de plimbari lungi unde poate alerga fara lesa.

Saint_Bernard

Este un caine prietenos si loial, usor de dresat, puternic si musculos, care suporta cu usurinta cele mai scazute temperaturi, fara sa fie afectat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: