Stiati ca

In apropierea templului Cang Jing Dian (din China) se afla doi arbori care cresc din aceiasi radacina, insa specii diferite : un Multineroas batran de aproximativ 335 de ani si un Padus de peste 100 de ani. De departe, nu-i poti deosebi, deoarece amandoi au coroana stufoasa. Insa la o privire mai amanuntita se poate observa diferenta dintre forma frunzelor. Totusi, in timpul iernii, aceasta confuzie dispare intrucat Multineroas isi pastreaza frunzele, iar Padus desfrunzeste?

Francezii vorbesc cel mai repede, articuland in medie 350 de silabe pe minut. Ei sunt urmati de japonezii (310 silabe), britanicii ( 220), germanii ( 210) iar cel mai rar vorbesc locuitorii din Micronezia si Polinezia (din zona Australiei) intr-un ritm de numai 50 de silabe pe minut. Britanicii si americanii vorbesc aceiasi limba, insa americanii rostesc mai lent, doar 150-170 de silabe pe minut?

Irisul ochiului drept reflecta starea generala a sanatatii corpului uman, precum si starea ficatului si a vezicii biliare iar irisul ochiului stang se “citeste” starea inimii, a pancreasului si a splinei?

Oceanul planetar contine printre altele si aur, din care adunat la un loc s-ar putea face lingouri in greutate totala de circa 8 miliarde de tone?

Nu departe de templul Qun Xian Guan (Cercul nemuritorilor – China), se afla o mica grota, a carei intrare nu permite decat trecerea unei singure persoane. Ceea ce este curios este ca in interior exista un ulcior imens, in perfecta  stare de conservare, iar marimea sa este bineinteles mult mai mare decat intrarea in grota. Intrebarea care se naste imediat este cine a introdus ulciorul inauntru si prin ce mijloace?

Biblioteca Universitatii din Indiana, Statele Unite, se scufunda in fiecare an cu aproximativ 2.5 centimetrii. Atunci cand s-a realizat constructia, nu s-a luat in calcul si greutatea imensa a cartilor care urmau sa fie depozitate aici?

Cel mai scump, dar si cel mai ciudat pat de pe planeta, creatie a arhitectului olandez Janjaap Ruijssenaars, costa „doar” 1.200.000 de euro. Datorita sistemului magnetic cu care este prevazut, patul pluteste la 40 de centimetri de podea si poate sustine o greutate de pana la 900 de kilograme?

Cand englezii au ajuns in Australia au vazut un animal ciudat care sarea prin paduri. Au chemat un bastinas si l-au întrebat prin semne ce animal era acela. Cum bastinasul repeta „kan ghu ru” ei au adoptat acel nume pentru animal. Dupa mult timp cercetatorii au constatat că bastinasul de fapt spunea „nu inteleg”?

Recordul pentru cea mai lunga perioada de timp petrecuta fara somn este de 264 de ore (adica 11 zile) si a fost stabilit de Randy Gardner, in 1964, in cadrul unui experiment organizat de cercetatorul William C. Dement de la Universitatea Stanford, fara a folosi niciun stimulator special antisomn?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: