Muzica pentru toti

Ducu Bertzi

Ducu Bertzi

Ducu Bertzi s-a nascut la 21 septembrie 1955 in Sighetu Marmatiei. Folkistul considera originea sa maramuresana o sansa.

Debutul pe scena Cenaclului Flacara a avut loc in mai 1976 la Baia Mare, dar consacrarea in echipa cenaclului este stabilita la data de 20 octombrie pe scena Teatrului Ion Creanga. Prima inregistrare radiofonica este realizata in noiembrie 1979 cu piesa „Cand s-o impartit norocul„.

Prezent permanent pe scenele din tara si din imprejurimi, numarul spectacolelor realizate pana in 1996 depaseste 3200. Albumul „Dor de duca„, aparut in 1997, a depasit ca vanzari toate asteptarile, iar revista „Actualitatea Muzicala” conferind autorului in 1998 premiul popularitatii pentru tirajul de exceptie. Ultimii 3 ani au insemnat aproximativ 200 de concerte in tara precum si in Franta, Germania, Belgia, interviuri si recitaluri pe frecventele a peste 25 de posturi de radio, 15 posturi de televiziune si realizarea a 8 videoclipuri.

Prin muzica sa, Ducu Bertzi isi ofera, intr-un fel, sufletul. Dar nu o face singur. Cautand si selectand ani de zile din creatia unor poeti consacrati, a ales ceea ce a crezut ca ii exprima cat mai real starea sufleteasca si a transpus ideea poetica in muzica.

Sufletul meu” incearca sa patrunda, in sufletele celor care vor asculta albumul, pana la acea urma de sensibilitate care mai exista inca.

Personal, ador melodia „M-am indragostit numai de ea”, care descrie atat de bine cum ajungem sa pretuim un lucru abia atunci cand il pierdem.

Va mai recomand si melodia, „Suflet fara chei”:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: