Superstitii, mituri si legende

Legenda lui Bloody Mary

In folclor, Bloody Mary este o fantomă sau vrăjitoare ce face parte din folclorul din Vest. Legenda spune că ea apare în oglindă atunci când numele ei este rostit de trei ori (sau câteodată de mai multe ori, depinzând de versiunea poveștii), deseori acest ritual fiind făcut la petreceri sau ca parte dintr-un joc. Se mai spune ca deseori, cand o invoci te poate rani grav sau chiar sa te omoare. Asta depinde de persoana care o invoca.

Sunt mai multe variante in legatura cu ea. Iata unele:

Bloody Mary e un demon care iti apare in oglinda daca ii rostesti numele de 3 ori intr-o oglinda intr-o camera intunecata cu 3 lumanari aprinse. O alta legenda spune ca daca ii rostesti numele de 3 sau de mai multe ori intr-o oglinda ea va aparea in spatele tau si te va ucide intr-un mod violent, cum ar fi: taierea fetei, scosul ochilor sau te va lua cu ea in oglinda. Un ritual mai zice ca daca la 12 noaptea ii rostesti numele de 12 ori in fata unei oglinzi aceasta va aparea si iti va arata viitorul cu copii si familie. O poveste mai spune ca fetele tinere trebuie sa urce scarile cu spatele intr-o casa veche tinand in mana dreapta o lumanare si in mana stanga o oglinda si sa spuna Bloody Mary. In spatele tau in oglinda iti va aparea viitorul sot sau in cazul rau craniul mortii care iti spune ca vei muri inainte sa ta casatoresti.

In unele legende Bloody Mary este asociata cu Regina Maria I, cunoscută în istorie drept „Maria cea sângeroasă”, datorită uciderii a cateva sute de Protestanţi. Viaţa reginei a fost marcată de câteva avorturi spontane sau sarcini false. Dacă Maria I ar fi născut un copil, acesta ar fi fondat o succesiune Romano-Catolică şi ar fi continuat persecuţiile religioase ale mamei sale şi după moartea ei. Unele speculaţii spun că avorturile au fost provocate. Ca urmare, unele poveşti spun că regina ar fi înnebunit din cauza pierderii copiilor săi.
***
Eu una am incercat… dar m-am invartit de 2 ori doar, pentru ca nu am avut curajul sa o fac pana la capat. Nu va sfatuiesc sa incercati :)) , mai ales cei care cred in fantome.

5 comentarii (+add yours?)

  1. alexa1998
    oct. 06, 2010 @ 11:02:18

    wow imi place mult sectiunea asta :X am auzit si eu de aceasta legenda intr-un film cu fantome : „Ghost wispher” sincer mie mi-a dat fiori cand am vazut ecranizata varianta cu invartitul si cu aparutul in spate 😀 oricum e o postare minunata astept nr urmator

    Răspunde

  2. Corina
    feb. 07, 2011 @ 18:52:26

    O sa mor? Sunt prea tanara ca sa mor! Bine ca nu locuiesc in casa ci intr-un bloc nou nu intr-o casa veche. Oricum, dacafaceti asta, bafta!!!

    Răspunde

  3. mihai
    mai 01, 2011 @ 18:53:23

    frate lam citit si eu si mia dat fiori e mai infricosator ca filmul lam facut si eu dar nu am avut tupeu sa termin e foarte tare

    Răspunde

  4. Anonim
    mai 26, 2011 @ 14:55:18

    eu am spus de trei ori in oglinda numele ei si nu s-a intamplat nimic!va sfatuiesc sa incercati ca sa va convingeti ca nu e real!

    Răspunde

Lasă un comentariu